Status prosjekt

Her vil vi legge ut oppdateringar på utbyggingsprosjekt vi i kommunen kjenner til. Vi gjer merksam på at leverandørar kan planlegge og gå i gang med prosjekt utan at vi er varsla om det. 

Vi ønsker sjølvsagt at vi skal kjenne til det som skjer, ikkje minst slik at vi kan får til samarbeid om ny infrastruktur, god utnytting av det eksisterande og samordning av dei ulike områda. 

Eidsiva Bredbånd kommer til Bjorli i påsken og holder stand utenfor Bunnpris på mandag 03. april fra kl. 12 – 15.

Vi oppfordrer alle som har spørsmål om våre tjenester til å ta turen innom dem.

De serverer muffins og snurrer lykkehjulet der man kan vinne premier.

Eidsiva utvider tilbudet på Bjorli og ønsker å levere TV og bredbånd til flere hytteområder. Vi gjør oppmerksom på at det kun er hyttene i kartene nedenfor som har mulighet til å få fiber i denne omgang.

De har også opprettet en egen side for dere som ligger innenfor de aktuelle områdene. Der kan du lese mer om produktene og bestille fiber. Du kan også se kart for å se om din fritidseiendom inngår i området som er besluttet utbygging på. Om den inngår i kartomrisset, kan du sende inn en forespørsel/melde din interesse.

Lenke til prosjektsiden hos Eidsiva

Nord-Gudbrandsdalen fikk i 2021 tildelt støtte for utbygging av bredbånd i tre av kommunene i regionen; Dovre, Lesja og Vågå.

I Lesja er det i dag tre pågående bredbåndsprosjekt: Lesja-Lesjaverk, Joramo-Lesja og Rånå. Utbygger i det første er HomeNet og i de to siste er det Eidsiva Bredbånd som skal bygge.

BraCom overtar for Brunbjørn på prosjektene i Nord-Gudbrandsdal. De neste par ukene brukes til å legge en ny fremdriftsplan. 

Her er oppdatert informasjon fra HomeNet om videre fremdrift i prosjektet.

 

Prosjektet som Lesja kommune har med HomeNet AS om fiberutbygging er godt i gang. Salget er kommet langt og nå er også arbeidet med graving startet mange steder.

 

FIBER-EIDEFOSS-NKOM-LESJASKOG TIL LESJAVERK bygges ut av Oneco. Her kommer siste statusrapport. Vi er lovet ny oppdatert rapport før sommerferien. 

Informasjon til innbyggere i kommunene Lesja, Dovre, Sel, Vågå, og Lom om utbygging av fibernett. Regionrådet Nord-Gudbrandsdal søkte i 2019 og 2020 Nkom og fylkeskommunen om støtte til utbygging av høyhastighets bredbånd i kommunene i regionen. 

Utbygging i områdene har vært lagt ut på anbud, og kommunene i tett samarbeid med Regionrådet, har nå valgt HomeNet som utbygger.

Det er området frå Lesjaverk til Lesja sentrum som no står for tur. Prosjektet fekk innvilga NKOM-midlar i 2019.