Publisert 29.05.2020

Lesja kommunehus åpnar for publikum frå tysdag 2.juni.
Åpningstid: kl 09:00-14:00 (ekspedisjonstid)

Publisert 29.05.2020

Slådalsvegen er open for trafikk for kjøretøy opp til 3 tonn akseltrykk/6 tonn totalvekt frå 29.5. Grunnen til aksellastrestriksjoen er at det er skader på ei bru på Vågå-sida.

Vegen kan bli stengt på kort varsel i samband med vedlikehaldsarbeid.

Publisert 27.05.2020

Turmålaksjonen arrangeres i år for tolvte gong. Grendelaga har valgt ut turmålene. Turene skal være en inspirasjon til å komme seg ut i fysisk aktivitet og bli kjent med nye steder i bygda. På grunn av Corona-situasjonen og som smitteverntiltak er det ikke satt ut «FYSAK-kasser» med turbok i år. Du kan bruke Trimpoeng-appen for å registrere deg på disse stedene. Dessverre mister vi registrering på turbesøk fra de som ikke har smart-telefon eller har lastet ned Trimpoeng-appen. Vi håper at de oppsatte turmåla vil inspirere folk til å ta turen ut likevel!

Info om årets turmål finner du her (PDF, 639 kB)

Publisert 22.05.2020

Tilsynsnemnda for flomverket på Lesjaleira, styret for Lesjaleira grunneierlag, beredskapssjefen  og Lesja kommune har hatt møte for å drøfte tiltak i samband med ventande flom.  Det vart i møtet bestemt at flomverket vil bli stengt på eit tidlegare stadium i høve til flomutvikling enn det som har vore vanleg  dei seinare åra.

Publisert 20.05.2020

Villreinnemnda lyser ut middel til villreintiltak med søknadsfrist 20.06.20.

Publisert 08.05.2020

Lesja Bondelag i samarbeid med Lesja kommune vil også i år arrangere ein ryddeaksjon for plast og anna avfall.

Publisert 06.05.2020

Første forestilling blir på Lesjaskog samfunnshus søndag 10. mai. Neste framvisning blir på Lesja kulturhus søndag den 24. mai.

Publisert 29.04.2020

Innlandet fylkes trafikksikkerhetsutvalg (FTU) har avsatt midler til lokalt forebyggende trafikksikkerhetsarbeid i 2020. Kommuner og frivillige organisasjoner inviteres til å søke om tilskudd.

Publisert 28.04.2020

At det går mot ei annleis 17. mai-feiring har alt vore kjend ei stund. Barnetog er avlyst på grunn av koronapandemien, men musikkorps får lov til å spille på nasjonaldagen – med god avstand mellom rekkene.

Kulturminister Abid Raja (V) seier at dei endelege smittevernråda for 17. mai-feiringa blir lagt fram mandag 4. mai.

Publisert 24.04.2020

Er du urolig på grunn av koronaviruset?  Da kan det helt enkelt være godt å ta en telefon og prate litt.

Kirkene i Lesja og Dovre har sammen med kommunene opprettet en samtaletelefon for alle som trenger noen å prate med.

Samtaletelefonen er åpen 10 – 20 på hverdager og 12 – 18 i helgene. Du trenger ingen grunn til å ringe, det er nok at du trenger å høre en stemme eller vil slå av en prat.