Publisert 24.11.2020

I alle år sidan 2006 har skule- og barnehagebarn i Lesja kommune gjeve julegåver til vanskelegstilte barn i vennskapskommunen Marijampole. Det har vorte tradisjon at representantar frå Lesja ungdomsråd og Lesja kommune kvart år har overlevert gåvene under eit førjulsbesøk til Marijampole.  For første gong sidan 2005 blir det ikkje ei personleg overlevering av gåvene i år.  Grunnen til dette er Covid-19, og dei avgrensingane som pandemien fører med seg.

Publisert 19.11.2020

Nye retningslinjer for ordinære kulturmidler er nå vedtatt (sak 2020/512)

Publisert 17.11.2020

Prisen blir delt ut ein gong i året, så sant ikkje Livsløpsstyret fastset noko anna.

Publisert 17.11.2020

Frå 1 november 2020 overtek Skatteetaten ansvaret for Skatteoppkrevjaroppgåvene som kommunen har i dag.

Publisert 16.11.2020

I fire år har Nordveggen hatt anbud på næringsarbeid i Lesja. «Vi har sett en veldig positiv utvikling gjennom disse fire åra. Bedrifter har utviklet seg, nye gryndere har etablert seg og vi har ikke minst fått satt i gang et positivt utviklingsprosjekt på Bjorli. Nå tar vi steget videre og tar tak i flere utfordringer som skal skape utvikling», sier kommunedirektør i Lesja Frank Westad. Han opplyser om at det var flere som ønsket anbudet, men Nordveggen fikk best skår både på å ha lavest pris og på å ha den etterspurte kompetansen.

Publisert 12.11.2020

Det er mørkt ute, og kaldt, gufsete vêr. Ikkje noko er betre da enn å sitje inn og slappe av med ei god bok og ein varm kopp kakao, eller kaffe for den kaffehungrige. Vi inviterer med dette igjen til årets Vinterles for vaksne, dvs. oppstart allereie no (01.11.) og held fram til og med 15.03. neste år -- nei, det er ikkje så lenge som det høyrest ut!

Publisert 11.11.2020

Ny søknadsomgang for tilskot til løyper og vinteraktivitet med meir i vinteren 2020/2021. Retningslinjene er revidert av forvaltningsutvalet i sak 72/17 den 7.nov 2017.

Retningslinjer, søknadsskjema og innrapportertingsskjema ligg vedlagt.

Søknadsfrist er 1.desember 2020. Søknadsskjema må nyttast, og sendast til postmottak@lesja.kommune.no eller Lesja kommune, postboks 53, 2665 Lesja.

Til orientering; forvaltningsutvalet behandlar vedtaket om tilskot men har ikkje møte i desember, og neste møte vert mest sannsynleg i februar.

Ved spørsmål ta kontakt med plan- og miljørådgjevar; sigurd.alme@lesja.kommune.no / tlf: 94875433

Publisert 11.11.2020

Et enstemmig formannskap vedtok i møte 11. nov 2020 å gi Lesja kommune sin næringspris til Tømrer Håvard Ingvaldsen AS. «Lesja kommune har et luksusproblem. Vi har så mange dyktige aktører å velge i», sier ordfører Mariann Skotte på vegne av formannskapet i Lesja. «I år var det kommet inn hele 18 begrunna forslag, der det spredte seg på ni ulike bedrifter. Det var beintøft å skulle velge en bedrift» Tømrer Håvard Ingvaldsen får næringsprisen fordi han har utviklet en bedrift som betyr mye for Lesja som hyttekommune og som gir mange viktige arbeidsplasser i kommune. De innkomne forslaga er innsendt av bedrifter og innbyggere i Lesja.

Publisert 11.11.2020

Publikum som skal til kommunehuset, må gjere avtale på førehand med den/dei du skal treffe.

På Lesja helsehus er det også adgang kun etter avtale.