Nye områder klar for utbygging av fibernett i Nord-Gudbrandsdalen

Informasjon til innbyggere i kommunene Lesja, Dovre, Sel, Vågå, og Lom om utbygging av fibernett. Regionrådet Nord-Gudbrandsdal søkte i 2019 og 2020 Nkom og fylkeskommunen om støtte til utbygging av høyhastighets bredbånd i kommunene i regionen. 

Utbygging i områdene har vært lagt ut på anbud, og kommunene i tett samarbeid med Regionrådet, har nå valgt HomeNet som utbygger.

Det ble i 2019 og 2020 innvilget støtte til følgende områder:

Utbyggingsområder for fiber
Kommune Støtte Område
Dovre 2019 Dovreskogen
Vågå og Lom 2019 Garmo-Storviksroe
Vågå 2019 Vågåmo-Lalm langs Rv15
Lesja 2019 Lesja-Lesjaverk
Sel 2019 Øvre Heidal
Sel 2020 Rosten
Sel 2020 Sel - Selsvatnet
Sel 2020 Sel - Selsverket langs E6
Sel 2020 Solhjem
Sel 2020 Otta - Sjoa vestsida
Lom - Nord-Sandom

Ledelsen i alle kommunene håper at innbyggerne vil ta vel imot HomeNet sine selgere når de snart starter opp med salg av abonnement. Kommunene og Regionrådet i Nord-Gudbrandsdalen ser frem til gjennomføringen av prosjektet sammen med HomeNet. 

Salget er i gang

HomeNet er tildelt oppdraget med å levere fiberinfrastruktur til ditt nabolag og har startet arbeidet med å ta imot bestillinger fra de som er interessert. Selgere vil besøke husstander på ettermiddag og kveldstid de nærmeste ukene. Da kan man få svar på spørsmål, bestille fiber og eventuelt TV/underholdning. Utbyggingen vil ferdigstilles innen utgangen av 2022.

Er det noe du som innbygger lurer på, tar du kontakt med kommunen din. 

Litt om utbygger

HomeNet har i dag fiber i over 90 norske byer og hundrevis av tettsteder. De er et heleid datterselskap av GlobalConnect som en av Nordens største leverandører av fiberbredbånd. Per år investerer de over en milliard i fiberutbygging.

HomeNet har opprettet en egen side for dere som omfattes av prosjektene. Via knappen under kan du lese mer om det og melde din interesse for fiber.  

HomeNet bygger i Nord-Gudbrandsdalen

Det vil komme mer informasjon om prosjektet, samt detaljer rundt utbyggingen, når HomeNet har signert kontrakter med beboerne.

Kontakt

Inge Angård
Plan- og utviklingssjef
Mobil 915 20 863

Leder for plan, byggesak, kart- og oppmåling, næring, miljø/friluftsliv, Dovre Frivilligsentral Furukroken og Dovre Vekst