Oppdatert informasjon om Covid-19, 01.03.21.

Smittestatus og informasjon fra Lesja kommune

Klikk for stort bilde

Pr. 01.03.21 er det ingen som er bekreftet smittet i Lesja, og vi har risikonivå 1. Vaksinering pågår.

Som følge av smitteutbruddet i Sel kommune og Rauma kommune, følger Lesja kommune situasjonen i nabokommuner nøye. Det er pr.01.03.21  ingen smittede i Sel og under 10 smittede i Rauma. Det er registrert økt smitte i Oslo og Viken. Det muterte viruset er nå dominerende i Oslo, og byrådet tar grep; stenger ned Oslo på nytt. Link til lokale tiltak i Oslo. Vi ber folk utvise ekstra varsomhet når det gjelder å reise til - og å ta i mot besøk fra disse områdene.

Kommuneoverlegen mener det foreløpig ikke er nødvendig å innføre strengere smitteverntiltak, men det er viktig å påminne alle om at gjeldende smittevernregler må etterleves og følges.

Påminnelse om etterlevelse av smittevernregler:

• Hold god avstand til andre -  minimum 1 meter!
  • Vask eller sprit hender ofte!
  • God hostehygiene!
  • Hold deg hjemme hvis du er syk og ring legekontoret hvis mistanke om C-19.
  • Bruk hjemmekontor hvis du har mulighet til det.

Folk må være bevisste både jobb og privat – unngå unødvendige reiser/besøk/møter til/fra  smitteutsatte kommuner og områder. Bruk munnbind om du må reise kollektivt og du ikke kan opprettholde anbefalt avstand til andre.

Det er fortsatt ikke anbefalt å ha besøk av mer enn 5 personer - i tillegg til egen husstand - i private hjem og hytter.

HUSK: nærkontakt er mindre enn 2 meter i mer enn 15 min. Hvis vi alle reduserer antall nærkontakter og ikke er for nærme hverandre så har vi gjort mye!

Kommunehuset i Lesja:

Kommunehuset er åpent. Besøkende som skal inn på huset, avtaler helst besøk i forkant, men ikke noe i veien for å avtale med saksbehandler når de ankommer kommunehuset. Alle besøkende må  registrere seg i ekspedisjonen. Det føres besøksprotokoll.

Legekontoret: Alle pasienter må ha timeavtale på legekontoret. Minner også om at pasienter ved timebestilling må opplyse om eventuell luftveissykdom/luftveissymtomer  Dette uavhengig av årsak til timebestilling. Av smittevernhensyn er det kun er pasienter med timeavtale som kan benytte venterommet på legekontoret.

Helse- omsorg: Vi opprettholder gjeldende smitteverntiltak i helse/omsorg. Alt helsepersonell skal bruke munnbind ved nærkontakt med pasient/bruker.

Pårørende kan komme på besøk til beboere på sjukeheimen, men må følge gjeldende besøksrutiner og smittevernregler for Lesja sjukeheim..

Regjeringens vinterferieråd

• Alle må holde seg hjemme hvis de ikke er friske
  • Test deg så fort du føler deg syk
  • Vær forberedt på at situasjonen kan endre seg
  • Ikke reis til utlandet
  • Du kan bo på hytte eller hotell
  • Hold avstand til andre gjester
  • Unngå kollektivtransport
  • Sett deg inn i smittevernreglene dit du reiser
  • Hvis du kommer fra en kommune med strengere regler, bør du ta med deg disse på ferie.
  • Link til regjeringens vinterferieråd

Link til nasjonale smitteverntiltak finner du her.

Siste oppdateringer i koronaveilederen pr. 22.02.21.

Les også Ny FHI-rapport: Disse tiltakene virker best – og dårligst