Lesja-ambassadør 2021

Klikk for stort bilde Thor Håkon Ulstad, Warner Music For første gang har Lesja i år stemt frem sin egen «Lesja-ambassadør».
Det var i utgangspunktet 9 nominerte, der 3 gikk videre til en «gullfinale».
Dette var Synne Vo, Magnus Halle og Per Jordhøy.

Å bli kalt «Årets Lesja-ambassadør» er en tittel som henger høyt, og det er et tegn på verdsettelse for godt arbeid gjort av en privat person, til fordel for Lesja.

Mandag 12.juli ble avstemmingen avsluttet, og den som fikk flest stemmer og som kan kalle seg den aller første «Lesja-ambassadøren» ble Synne Vo!
Som det bl.a stod i nominasjonen:
«…Hun har turt å ta utradisjonelle vegvalg og fulgt drømmene sine. Synne er stolt over å være Lesjing og det viser hun. Synne Vo skriver og synger på Lesjamål. I intervju er hun flik til å fortelle at hun kommer fra Lesja og om kvaliteten her.
Synne når frem til folk i alle aldre, men særlig de unge og er med å gi Lesjingen en identitet som ungdom er stolt av. Hun viser frem en side av Lesja som ellers ikke er så synlig»

Synne er stolt av å være Lesjing, og Lesja er stolt av Synne.
De to andre kandidatene er veldig fornøyd med at Synne vant, og gratulerer sammen med resten av Lesja.

Synne Vo fikk 42% av stemmene, og det var meget jevnt mellom de to andre kandidatene.
Hedersbetegnelsen med utdeling av diplom vil skje på kommunestyremøte til høsten, mens gaven som er et tandemhopp i regi av Lesja Fallskjermklubb, håper vi vil bli gjennomført i forbindelse med NM i fallskjerm som skal være på Bjorli 20.-24.juli 2021.

For spørsmål rundt «Lesja-ambassadør», kontakt
Mariann Skotte, ordfører Lesja kommune.
Solveig Brøste Sletta, næringskonsulent Lesja Kommune.