"KORPS - en slags kjærlighetshistorie"

Lesja kulturhus, laurdag 18. november kl. 19.00

KORPS Silje og Emil

Pressemelding frå Teater Innlandet:

"KORPS

- en slags kjærlighetshistorie

 

KORPS er Teater Innlandets hovedsatsing i høst. Knut Nærum har skrevet en folkelig, morsom og varm forestilling som er lagt til skolekorps-miljøet.

I KORPS møter vi først og fremst de to unge korpsmedlemmene Emil og Silje som etter hvert blir et par. Det er kjærlighetshistorien mellom dem som er hovedhistorien i forestillingen. Men det er også en historie om et år i livet til et korps, og vi møter entusiastiske foreldre, foreldre med et anstrengt forhold til korpset, formannen for korpset, to dirigenter og et par naboer. Vi blir med på et korps-år fra høst, gjennom julekonserter, loppemarked, stevner, konkurranser, 17. mai og til ferie.

Tom Styve og Ida Holten Worsøe spiller alle karakterene. De er dyktige komedieskuespillere som har laget helstøpte, men karikerte og morsomme figurer. 

I tillegg har vi fått med oss 46 skolekorps med til sammen over 1000 musikanter. På hvert spillested deltar lokale korps. De fyller scenen og spiller rollen som korps på sitt spillested. I tillegg til å presentere den nykomponerte Teater Innlandet Marsj, av Øivind Roos, spiller de flere låter fra sitt eget repertoar. Det betyr at hver forestilling blir helt unik.

Knut Nærum

Mange har et forhold til Knut Nærum, blant annet fra Nytt på Nytt på NRK. Mange har også sett publikumssuksessen Willie Nelson kjente mor mi, som Nærum skrev for Teater Innlandet i 2015, og latt seg begeistre av hans underfundige humor.

Ikke bare korps!

Det er mye i denne forestillingen som de aller fleste vil kunne kjenne seg igjen i og more seg over. Som Knut Nærum selv sier på spørsmål om hvem forestillingen passer for:

  • KORPS er et teaterstykke for unge mennesker, for unge menneskers foreldre, for de som er forelsket, eller de som har vært forelsket. Og så er de for de som spiller i korps, for de som er foreldre til noen som spiller i korps, og så er det for de som er naboene til noen som spiller i korps. Som til sammen dekker alle, egentlig.

Norsk kultur og identitet

Men det handler om korps! Det ligger i navnet, og det var nettopp en forestilling om korps og korpskultur teatret ønsket av Knut Nærum. Hvorfor det? Jo, fordi korps er en del av den norske identiteten og kulturen. Som teatersjef Janne Langaas skriver i sin programtekst:

  • Korps er noe av det norskeste jeg vet om. Det er lyden av 17. mai. Det er julemesser og loppemarkeder. Det er synet av innbitt konsentrasjon og samarbeid. Det er dugnadsånd og samhold. Det er den norske folkesjela på sitt beste, og den har plass til alle. Ingen andre steder er terskelen så lav for å få være med. Ingen andre steder sitter de aller beste side om side med de som nettopp har begynt å lære. Uten korpsene blir Norge litt fattigere.

Lokale ungdommer

Det lokale aspektet er vesentlig i hver by og bygd. Samarbeidet mellom teatret og korpsene er en måte å skape et lokalt eieforhold til forestillingen på. Det er lokale, dyktige ungdommer som deltar og gjør denne forestillingen mulig, og teatret ønsker å løfte disse fram! Med på turné er produksjonsleder i Teater Innlandet, Kari Dæhlin, og hun skal sørge for at alle korpsmusikantene har det bra i møte med teatret. Hun har lang og bred erfaring med å ivareta barn og unge da hun selv er fembarnsmor(!) og korpsmamma, og nå skal hun altså passe på over 1000 musikanter!"