Koronaanbefalinger for alle i hele landet - oppdatert 15.01.21.

For å beholde kontrollen på smittespredningen og begrense ny økning i smitte, iverksettes det forsterkede nasjonale smitteverntiltak i foreløpig to uker fra 4. januar.

Nye korona anbefalinger for alle i hele landet i perioden 04.01.21-17.01.21. Artikkelen oppdateres mandag 18.01.21.

Sosial kontakt

• Unngå å ha gjester i hjemmet. Vent 14 dager med private besøk. Unntak for nødvendige hjemmetjenester og besøk hos personer som er i livets siste fase. Aleneboende kan ha besøk eller gå på besøk med en til to faste venner eller til en fast husstand. Barn i barnehager og barneskoler kan ha besøk fra egen kohort. (Nytt)
  • Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, anbefales utsatt til etter 18. januar. Dette gjelder også alle aktiviteter innendørs som samler barn og unge på tvers av klasser/ kohorter (Nytt)

Reiser

• Unngå alle unødvendige reiser i inn- og utland. Hytteopphold med personer fra samme husstand frarådes fortsatt ikke, innenfor de lokale og nasjonale rådene og reglene som gjelder.

Skoler og utdanning

• All undervisning og alle planlagte arrangementer ved universiteter, høgskoler og fagskoler blir digitale frem til 18. januar. (Nytt)
  • Alle landets videregående skoler og ungdomsskoler går over til rødt nivå. (Nytt)
  • Det gis ikke nasjonale føringer for nedstengning av folkehøgskolene eller bibelskolene. Folkehøgskolene følger anbefalinger og retningslinjer fra lokale helsemyndigheter.

Arbeidsplasser

• Hjemmekontor for alle som har mulighet til dette. (Nytt)

Butikker

• Alle kjøpesentre og butikker bør innføre antallsbegrensninger slik at det er mulig å holde avstand samt ha adgangskontroll. Regjeringen vil i løpet av de nærmeste dagene vurdere om det skal forskriftsfestes antallbegrensninger og adgangskontroll. (Nytt)

Idrett

• Utendørs aktiviteter kan gjennomføres dersom det er mulig å holde god avstand.
  • Toppidretten og kulturutøvere som har et særskilt unntak med egen regulering, omfattes ikke.

Regler for hele landet

Private sammenkomster og arrangement

• Maksimalt fem personer på private sammenkomster utenfor eget hjem, som for eksempel en bursdag i leid lokale. Hvis man er flere enn fem i samme husstand, kan selvfølgelig alle i husstanden møtes. (Nytt)
  • Maksimalt ti personer på innendørs idrettsarrangement, kulturarrangement, seminarer, livssynssamlinger, seremonier mv., likevel 200 personer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter. I begravelser kan det være opp mot 50 personer, selv om setene ikke er fastmontert. (Nytt)
  • De fleste av disse arrangementene vil uansett ikke være i tråd med nasjonale anbefalinger og bør derfor utsettes eller avlyses.

Uteliv og serveringssteder

• Det innføres nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol på serveringssteder og arrangementer. (Nytt)

Kirkevandring

• De særlige reglene for kirkevandringer oppheves straks, i stedet for fra 15. januar. (Nytt)

Lokalt for Lesja:

Kommunehuset: Alle besøk på kommunehuset må være avtalt på forhånd. Alle besøkende skal registrere seg i ekspedisjonen.

Pr dags dato har vi ikke smittetrykk i Lesja kommune, og barneskoler og barnehager fortsetter på "gult nivå".

Styrkerom og svømmehall.

Treningssenteret/styrkerommet kan holde åpent men med begrensning på 3 stk samtidig og det er ikke tillatt å ta med seg andre personer inn i styrkerommet på eget adgangskort. Kun personer som har betalt treningsavgift og har gyldig adgangskort kan benytte styrkerommet. Dersom ikke reglene overholdes, vil styrkerommet bli stengt umiddelbart. Svømmehallen er foreløpig stengt til 18.01.2021.

Lesja sjukeheim: Besøk etter avtale med sjukeheimen.

Se også regjeringen.no