Årets lesjaambassadør 2022: Her er kandidatene i gullfinalen

En av disse tre blir årets lesjaambassadør – hvem av dem er det du som bestemmer.

Juryen har bestemt seg for tre kandidater som går videre til gullfinalen om å bli lesjaambassadør 2022.

Dette er: Magnus Halle, Anna Haugstad Avdem og Jan Thomas.

Her kan du stemme på din kandidat

Juryen består av ordfører Mariann Skotte, næringslagsleder Aasmund Kolstad og Solveig Brøste Sletta i Nordveggen. Mandag denne uken hadde de en gjennomgang av kandidatene som var foreslått av publikum, og plukket ut de tre som går videre til finalen.

- Det var kommet inn mange gode forslag, så det var vanskelig å gjøre et valg. Men vi er svært fornøyde med de tre vi endte opp med, sier ordfører Mariann Skotte.

Alle de tre fyller kriteriene som er satt for å være med videre i kåringen. Ambassadøren skal være en person som har jobbet for å fremsnakke og profilere Lesja, både innad i kommunen, men også utover kommunegrensene. Den som skal få denne tittelen må være en person som har framsnakka og profilert Lesja, både innad i kommunen og utover kommunegrensene. Dette er en ildsjel for bygda, som kan være enten fastboende, utflytta lesjing, hytteeier – eller ha en annen tilhørighet til Lesja.

Vinneren av årets Lesjaambassadør får et flott diplom og et gavekort til bruk i Lesja på 5000 kroner.

Her er begrunnelsen for hvorfor disse tre ble valgt til å være med videre:

Jan Thomas

Han har vist engasjement for Lesja via medier og sin egen podkast, og satt Lesja på kartet, og han tok turen til til Lesja Pride 2022, og viste ekte engasjement for bygda. Jan Thomas har bidratt til positive holdninger blant lesjinger i alle aldre, og han har forhåpentligvis endret manges syn på bygda vår og folket som bor her. Dette kan gjøre det lettere å føle seg annerledes.

Anna Haugstad Avdem

«Anna på bue» og hennes ansatte er de som møter flest tilreisende i løpet av året. Hun formidler lesjahistorie, og historien om egen gard og bedrift.  Hun har gjennom Avdemsbue og det nye tilbygget skapt en turistattraksjon og et populært stoppested for folk som ferdes langs vegen. Hun markedsfører også Lesja gjennom media og gjennom det å være deltaker på forskjellige konferanser og arrangement landet rundt.

Magnus Halle

«Magnus-prest» har vist seg som en samlende, raus og nytenkende prest, som har bidratt til å sette Lesja på kartet. Dette blant annet gjennom drop-in bryllup på Sjong, å åpne prestegarden for publikum og bruk av sosiale medier. Han har vært en tydelig representant for kirka i Lesja ved å synliggjøre hvor viktig det er med mangfold og inkludering, og har vært god støtte for ungdommer i bygda i tøffe stunder.

Slik kan du være med på å bestemme en vinner:

Gå inn på www.lesja.kommune.no og gi din stemme. Dette må skje før midnatt 20. juli. Etter dette blir vinneren offentliggjort. Tid og sted for prisutdeling blir gjort kjent på et senere tidspunkt.