Kurs i enkel melkeforedling

onsdag 16. oktober 2019, 15:00 - 21:00

Informasjon

Lesja har sin osteambassadør gjennom Avdem. Det hadde vært kjekt om flere kunne sett på muligheten for å lage melkeprodukt enten på seter eller på gård.

Kathrin Hoffman Aslaksby har gjennom flere år drevet mjølkeforedling på sin seter på Beitostølen. Hun har et mobil meieri som hun bruker både på setra og på garden.

Kurset i enkel melkeforedling holdes på Lesja skule 16. og 17. okt 2019 kl 15 - 21 / 20

Målgruppa er personer som vil vurdere om dette er aktuelt for å utvikle næring, men andre interesserte kan også delta for å fylle opp kurset.

Kursinnhold:

Innhold - kursopplegg:

  • Innføring i Norsk ystetradisjon
  • Fordeler og ulemper med pasteurisering - ikke-pasteurisering - litt teori
  • Melkesyrebakterier – hva er det?
  • Hva trenger vi av utstyr? Damping/sterilisering av glass
  • Vi lager Yoghurt og ferskost
  • Vi separerer melk og ser på egenskapene til råvarene skumma melk og fløte
  • Vi lager surmelk, rømme og smør.
  • Salg av smør og rømme, ferskost og yoghurt – hva må til og hvor er markedet

Påmeldingsfrist 10. oktober 2019.

Sted

Lesja skule
 

Kontakt

Levande Lesja
 

Prosjektleiar
Legg til hendelsen i din kalender