Julegåveaksjonen 2017

Julestemning i Marijampole - Klikk for stort bildeJulestemning i Marijampole Det har vore tradisjon at barnehagebarn og skulebarn i Lesja har gjeve julegåver til barn i Marijampole - og no er julegåveaksjonen i gang for 2017. Det er også mogleg for andre å bidra. I år kan du Vippse ei julegåve til  138997, og det er allereie fleire som har nytta seg av dette tilbodet.  Siste frist for å levere gåver på skulane og i barnehagane er fredag 1. desember.

Dette er ein aksjon som gjennom Lesja bondelag vart starta i 1993.  I 2006 tok Lesja kommune over ansvaret for julegåveaksjonen. Barneheimen vi tradisjonelt har gjeve julegåver til, er no lagd ned grunna ein stor reform i Litauen - men framleis er det andre store barneheimar i Marijampole som treng vår omtanke. Vi har også fått moglegheit til å hjelpe ein del familiar som lever i stor sosial nød  Sosialavdelinga i Marijampole kommune er med og gir råd om kven som treng ei ekstra oppmuntring.

Takk for julegåvene! - Klikk for stort bilde Det er alltid stor glede for barna på barneheimane når gåvene blir overlevert, og det gjer sterke inntrykk på alle som har hatt høve til å vera med på julegåveturane.

Barn frå skulane og barnehagane i Lesja blir oppmoda om å gje ei gåve til barneheimsbarna i Marijampole. I fjor hadde vi stor oppslutning om tiltaket, og vonar på det same i år, men vi vil presisere at det er heilt frivillig å gje.

Nokre tips for gåvene:

• Ikkje for store pakker, då dei skal fraktast med fly
  • Klesplagg, teiknesaker, hovudlykt, "jålesaker", godlukt og puslespel er eksempel på fine gåver.
  • Hugs at ei fin gåve ikkje treng å kosta mykje
  • Pakk gåvene i sterkt papir
  • Kort og andre helsingar må må festast godt til pakken
  • Det er ofte litt for få pakkar til dei mellom 14 og 18 år
  • Ta kontakt med Martin om du har spørsmål: 900 95 301

Hugs å merke gåvene med alder og kjønn, og at det alltid er populært med ei lita handskreven helsing godt festa til gåva.

Ei lita pengegåve frå dei tilsette i Lesja kommune og andre har gjort det mogleg å hjelpe nokre fattige familiar med ting dei treng i heimen; kjøleskap, bord, stolar, vaskemaskin, sengetøy m.m. I fjor fekk 13 familiar hjelp av desse pengane. Ynskjer du å være med å bidra, slik at vi kan hjelpe fleire familiar, er det mogleg å Vippse til 138997 eller sette inn pengar på konto 5082 06 60010

Gåvene må leverast inn på skulen, i barnehagen eller i ekspedisjonen på kommunehuset seinast fredag den 1. desember.

I år vil overleveringa av gåvene skje 8. - 10. desember. To representanter frå administrasjonen i Lesja kommune og tre representanter frå Lesja Ungdomsråd reiser.  I tllegg til å overlevere julegåver, skal dei arbeide vidare for å styrke samarbeidet mellom dei to kommunane, med ungdomsarbeidet i fokus.

Martin Vorkinn
Konsulent